Taxaties

Onze hoofdtaak is het taxeren van onroerende zaken. Daarnaast houden we ons ook bezig met advisering rond aan- en verkoop van onroerende zaken.

Er zijn diverse redenen om een taxatie te laten uitvoeren o.a:
» taxatie ten behoeve van financiering
» taxatie ten behoeve van inbreng in prive-vermogen
» taxatie voor de WOZ-waarde
» taxatie ten behoeve van aangifte successie- of schenkingsrecht of voor de jaarrekening van ondernemingen
Van enkele doelen iets meer.

Ten behoeve van de financiering vragen geldverstrekkers een gedegen rapport van taxateurs welke staan ingeschreven bij een taxatieregister. Aan de ingeschrevenen worden diverse eisen gesteld. Dirk van Luttikhuizen is ingeschreven bij VastgoedCert. Hij kan ook zorgen voor een gevalideerd rapport. Dat is een taxatierapport dat door derden is gecontroleerd bijvoorbeeld het NWWI en verplicht is bij een financiering met Nationale Hypotheek Garantie.

Taxatie voor de WOZ-waarde vraagt een andere benadering van de materie. Iedere gemeente heeft de taak om de waardeontwikkeling van onroerende zaken in de gemeente nauwgezet te volgen. Met deze gegevens wordt een referentiekader opgezet. Aan de hand van dit kader gaat de taxateur op pad. Het uitgangspunt van de Wet WOZ dat elk object op gelijke wijze wordt gewaardeerd of dit nu een woning is in Rotterdam 5 hoog of een riante villa in het bos aan de rand van de Veluwe. Met andere woorden er moet een vast patroon in de waarden te ontdekken zijn.

Als u een taxatie nodig heeft kunt u via de contactpagina een mail sturen. Wij maken dan zo spoedig mogelijk een afspraak met u.


Offerte aanvragen

Contact

Dirk. van Luttikhuizen taxaties O.Z.
Adres:Vestigingsadres
Otterloseweg 12
6733 AM Wekerom

Correspondentieadres:
Schalk Toomstraat 6
7334 DM Apeldoorn
E-mail:info@luttikhuizen.nl
Telefoon: 06 53 73 31 92